В Ірані стратили опозиційного журналіста

В червні його засудили до смертної кари
В Ірані стратили опозиційного журналіста
Рухол Зам (фото: Nizan News)
12 Грудня 2020, 19:06
читать на русском
Сьогодні, 12 грудня, в Ірані стратили журналіста-дисидента Рухоллі Зама за розпалювання насильства та розповсюдження викривального контенту.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на державне телебачення Ірану.

Рухоллу Зама, який був адміністратором контрреволюційного веб-сайту "Amad News" та Telegram-каналу, який влаштовував антиурядові мітинги в Ірані, повісили у суботу вранці. Його смертний вирок підтримав Верховний суд Ірану кілька днів тому, - повідомили у ЗМІ.

Наприкінці червня Франція і правозахисні групи засудили журналіста в Ірані до смертної кари за розпалювання насильства під час антиурядових протестів 2017 року.

Читайте також

Його веб-сайт Amad News відомий тим, що розповсюджував викривальний контент проти ісламського істеблішменту, а також ображав святості іранських мусульман та публікував фейкові новини, щоб забити клин між іранським народом та урядом, - йдеться у виданні Tasnim.

Зазначається, що Зама арештували у 2019 році, після складної розвідувальної операції розвідувальної організації Ісламської революції (IRGC), у якій за допомогою обману брали участь спецслужби деяких західних країн.

Нагадаємо, що Рухолла Зам був редактором опозиційного порталу AmadNews і власником популярного телеграм-каналу, на якому публікували компрометуючі матеріали про іранських чиновників і повідомляли про час акцій протесту у 2017 році.

1