В Іспанії хочуть запровадити чотириденний робочий тиждень

Таким чином хочуть підвищити рівень зайнятості в країні й продуктивність праці робітників
В Іспанії хочуть запровадити чотириденний робочий тиждень
Робочий тиждень (Фото: Pexels)
4 Грудня 2020, 20:31
читать на русском

Уряд Іспанії розглядає можливість переходу на чотириденний робочий тиждень, аби забезпечити більшу зайнятість і продуктивність праці місцевого населення.

Про це повідомили у міністерстві праці Іспанії, пише Bloomberg.

Іспанський віцепрем`єр Пабло Іглесіас виступив із відповідною заявою одразу після того, як стало відомо, що у Новій Зеландії компанія Unilever оголосила про перехід на тестову 4-денку.

У гіганті європейського промислового виробництва та експорту продуктів і побутової хімії Unilever пояснили, що таким чином компанія шукає шляхи підвищення продуктивності праці робітників.

В уряді Іспанії планують виставити досвід Нової Зеландії на громадське обговорення із профспілками та промисловцями.

Будь-які пропозиції щодо зміни тривалості робочого тижня будуть ухвалюватися шляхом соціального діалогу, - наголосив Іглесіас.

Читайте також

Нагадаємо, 2 листопада у Севільї (місто на півдні Іспанії) жінки, одягнені в чорне, пройшлися вулицями на підтримку фламенко. Протест, пропагований дизайнерами та виробниками моди фламенко, відбувся на проспекті Конституції у Севільї. Учасниці акції підтримали фламенко, танцівниці якого постраждали від коронавірусної кризи. Хосе Гальван, дизайнер і один з організаторів протесту, вимагав спеціальної допомоги для сектора, який є дуже сезонним і дуже обмеженим в межах сфери фламенко, який процвітає не тільки на ярмарках та вечірках, але також на виставках та турах, які вони роблять.

1