В ISW заявили, що ЗСУ оточили Лиман та перерізали росіянам шляхи відступу

Ймовірно, ЗСУ практично повністю оточили Лиман
В ISW заявили, що ЗСУ оточили Лиман та перерізали росіянам шляхи відступу
ЗСУ, Збройні сили України / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
30 Вересня 2022, 11:53
читать на русском

Збройні сили України, ймовірно, оточили Лиман Донецької області і перерізали окупантам шляхи відступу.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), який був опублікований сьогодні, 30 вересня.

Зазначається, що станом на 29 вересня українські війська, ймовірно, майже завершили оточення російського угруповання в Лимані та перерізали критичні наземні лінії зв’язку, які підтримують російські війська в районі Дробишеве-Лиман.

За словами аналітиків, російський військовий кореспондент повідомив, що українські війська прорвали російську оборону в районі Ставок, за 10 км на північ від Лиману і перерізали дорогу Торське-Дробишеве, яка є останнім шляхом постачання та виїзду для російських військ, які утримують лінію на захід від Лиману.

Кореспондент назвав "надзвичайно складною" ситуацію для підрозділів підрозділу БАРС-13 і 752-го мотострілецького полку 20-ї загальновійськової армії, які, як повідомляється, тримають оборону в районі Дробишевого і в Лимані, - йдеться у звіті.

За іншою інформацією, ЗСУ практично повністю оточили Лиман і атакують місто одночасно з трьох сторін. Українські військові нібито також перерізали дорогу Сватово-Лиман, залишивши російські війська в цьому районі без постачання та можливості до відступу.

Фото: Інститут вивчення війни

Аналітики ISW зазначають, що російські військові кореспонденти та блогери сходяться на думку, що українські війська зможуть звільнити Лиман від окупантів.

Крім цього, бійці ЗСУ повідомили, що Ямпіль - знову Український.

Нагадаємо, що російські війська можуть зазнати неминучої поразки у районі Лимана, тому на окупантів чекатиме колапс.

1