В Івано-Франківській області СБУ затримала наркоділків - відео

Прекурсори ділки ввозили контрабандою через українсько-польський кордон
В Івано-Франківській області СБУ затримала наркоділків - відео
Служба безпеки України, СБУ (фото: УНІАН)
8 Червня 2021, 04:03
читать на русском

Служба безпеки України знешкодила організовану злочинну групу, яка займалася масштабним виготовленням і збутом амфетаміну.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що організували наркобізнес п’ятеро жителів Івано-Франківської області. Попередньо встановлено, що один з організаторів координував діяльність угруповання із-за ґрат, де відбуває покарання за насильницькі злочини і незаконний обіг наркотиків. Амфетамін виготовляли у двох нарколабораторіях в Івано-Франківській області.

Прекурсор нітороетан ділки ввозили в Україну контрабандою з країн ЄС через кордон з Республікою Польща. СБУ спільно з Центральним слідчим Бюро поліції Польщі задокументувала переправлення 50 літрів нітроетану через польсько-український кордон.

Щотижня наркоділки виготовляли і збували амфетаміну на 4 мільйони гривень. За один цикл виробляли до 10 кілограмів психотропу. Лабораторії діяли з березня 2021 року, - йдеться у повідомленні.

Основними гуртовими покупцями наркоділків були власники анонімних спеціалізованих Telegram-каналів, які й продавали товар кінцевим клієнтам. Замовлення вони відправляли поштою по всій території України.

Правоохоронці затримали, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, чотирьох ключових фігурантів "на гарячому" під час виготовлення чергової партії психотропу.

У нарколабораторії правоохоронці вилучили:

  • понад 12 літрів амфетаміну в рідкому стані;
  • 35 літрів нітроетану;
  • 20 кілограмів прекурсору фенілнітропропену;
  • майже 500 літрів хімічних реактивів;
  • лабораторне обладнання.

Загальна вартість вилучених заборонених речовин становить майже 2 млн грн.

Правоохоронці повідомили затриманим про підозру у незаконному виготовленні, зберіганні, перевезенні, пересиланні з метою збуту, а також незаконному збуті психотропних речовин в особливо великих розмірах, вчинених у складі організованої злочинної групи. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, що СБУ зафіксували факти цілеспрямованого розповсюдження спецслужбами РФ шкідливого програмного забезпечення, щоб вразити комп’ютерні мережі органів державної влади, місцевого самоврядування та об’єктів критичної інфраструктури.

Читайте також