В Івано-Франківську встановили паротяг-подяку (відео)

Паротяг - це символічна подяка громаді міста за порятунок підприємства від банкрутства
В Івано-Франківську встановили паротяг-подяку (відео)
Паротяг (фото: Галицькі Гроші)
24 Серпня 2021, 01:04
читать на русском

У Привокзальному сквері Івано-Франківська встановили паротяг, як символічну подяку трудовій громаді міста за порятунок Локомотиворемонтного заводу від банкрутства.

Про це повідомив генеральний директор Івано-Франківського Локомотиворемонтного заводу (ЛРЗ) Руслан Терешко, передає Укрінформ.

Цей паровоз установили на честь трудового колективу, який у важкі часи, коли підприємство було доведено до банкрутства, не зневірився, а працював на ньому. Ухвалено рішення передати цей паровоз міській громаді і встановити його у Привокзальному сквері. Цей паровоз є символічним для Івано-Франківська. Тут його виготовляли з 1936 до 1956 року. Пізніше робили тепловози. Це – подяка трудового колективу ЛРЗ громаді міста, за те що завод був урятований, - наголосив Терешко.

Зазначається, що в кабіні паротяга всі прилади та устаткування у робочому стані, усі деталі реставрували. Проте сам паротяг вже не дієздатний через зношення металу.

Локомотиворемонтний завод заснований у 1866 році як "Залізничні майстерні Станіславова". Свого часу тут виготовляли бронепоїзди для УНР. Після Другої Світової війни роботу ЛРЗ відновили. Втім, у 90-х роках підприємство опинилось на межі банкрутства. У 2017 році Івано-Франківська міська рада на аукціоні викупила завод за майже 34 млн. грн, - йдеться у повідомленні.

Повідомляються, що це урочиста акція, яка стала початком першого ЛРЗ-фесту.

Нагадаємо, Івано-Франківська майстерня створила іграшкових письменників. У майстерні презентували 13 колекційних іграшок, прототипами яких є українські літератори, зокрема Тарас Прохасько, Юрій Винничук, Іван Семесюк, Андрій Любка, Ірена Карпа, Василь Шкляр, Марія Матіос, Руслан Горовий, Оксана Забужко, Юрко Іздрик, Валерій Ананьєв, Юрій Андрухович, Сергій Жадан.

Читайте також