В ОАЕ затримали десятки оголених українок: дівчатам загрожує в'язниця

Український консул має намір відвідати затриманих 6 квітня
В ОАЕ затримали десятки оголених українок: дівчатам загрожує в'язниця
ОАЕ (фото: Pexels)
6 Квітня 2021, 05:03
читать на русском

У Дубаї затримали десятки голих дівчат, які знімалися у відеоролику. Вони позували на балконі висотної будівлі в курортному районі Дубай Марина. Серед затриманих виявилося 11 українок.

Про це повідомляє BBC News Україна з посиланням на Міністерство внутрішніх справ.

Зазначається, що 3 квітня поліція Дубаю затримала групу осіб у зв'язку із порушенням норм суспільної моралі.

За попередньою інформацією, серед затриманих - одинадцять громадянок України, - повідомили у МЗС.

У відомстві додали, що українське консульство в Дубаї взаємодіє із місцевими правоохоронцями задля забезпечення дотримання прав українок та з'ясування усіх обставини цієї справи.

Читайте також

Український консул має намір відвідати затриманих 6 квітня. Їм загрожує серйозне покарання: позбавлення волі до шести місяців, а організатору - до 1,5 року. Вони повинні будуть сплатити штраф в розмірі п'яти тисяч дирхамів (близько 1390 доларів) на кожну, а організатору - 50 тисяч дирхамів (близько 14 тисяч доларів).

Загальне число затриманих за фотосесію у голому вигляді - 12 людей, серед яких організатор, громадянин Росії.

Втім, влада Еміратів може помилувати затриманих дівчат через настання Рамадану. Така поведінка суперечить цінностям та етиці еміратського суспільства.


Контекст. В ОАЕ значна кількість законів є дуже суворими та базуються на нормах шаріату. Раніше за прояв публічний прояв почуттів могли ув'язнити. Тому будь-які прояви статевих стосунків, обіймів та поцілунків є забороненими.

Перебуваючи в Еміратах, цих законів потрібно дотримуватися. Для туристів жодних винятків, а за неповагу до місцевих правил можуть заарештувати.

Одяг має закривати більшу частину тіла та бути стриманим. Декольте, мінісукні та одяг, що просвічується, не рекомендується одягати. Купальники можна носити лише на пляжі.

1