В Одесі можуть почати навчальний рік майже на місяць пізніше

ОДА пропонує продовжити канікули до 20 вересня
В Одесі можуть почати навчальний рік майже на місяць пізніше
Сергій Гриневецький (фото: ОДА)
18 Серпня 2021, 13:57
читать на русском

Голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький запропонував почати новий навчальний рік з 20 вересня через туристичний потік. Адже вересень для південних регіонів - "оксамитовий сезон".

Про це повідомила Одеська ОДА.

Цього року відкриття курортного сезону не супроводжується туристичним бумом, при цьому продовження тривалості офіційного туристичного сезону та використання для розвитку туристичного потенціалу південних регіонів "оксамитового сезону" вересня збільшить надходження до бюджетів та надасть робочі місця тисячам мешканців. У зв’язку із зазначеним актуальним та дуже важливим для економічного й туристичного розвитку є продовження літнього періоду відпочинку, у тому числі, через перенесення початку навчального процесу, - сказав директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА Дмитро Радулов.

Таким чином очільник області пропонує продовжити літній сезон. За його словами, практика змінного розкладу початку навчального року є досить розповсюдженою за кордоном, зокрема, в Болгарії, Грузії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Румунії, США.

Зазначається, що цю ініціативу вже підтримали окремі парламентарі від Одещини, а також керівництво Миколаївської та Херсонської ОДА.

Нагадаємо, головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін переконаний, що вакцинація більшості вчителів допоможе уникнути спалаху COVID-19 у кожній школі. 

Читайте також