В Одесі можуть відкрити окремі пляжі для відпочинку

До 5 червня Одеська міськрада має подати свої висновки
Важливо
В Одесі можуть відкрити окремі пляжі для відпочинку
Одеса, пляж Лузанівка (фото: Вікіпедія)
25 Травня 2023, 10:22
читать на русском

Начальник Одеської районної військової адміністрації та командувач Оперативного угруповання військ "Дунай" видали спільний Наказ щодо підготовки до часткового доступу на ділянки узбережжя Чорного моря у межах міста Одеси в умовах правового режиму воєнного стану.

Про це повідомляє сайт Одеської РВА.

Наказ визначає комплекс заходів, за умови виконання яких громадянам дозволять відвідувати окремі пляжні зони. Засмагати і купатися в морі у цьому разі вони зможуть в межах берегової лінії міста Одеси - від пляжу "Ланжерон" до 16 станції Великого Фонтану.

Начальник Одеської РВА Юрій Крук особливо наголошує, що ухвалено наказ не про відкриття пляжів, а про умови, за яких ці пляжі можуть бути відкриті. Далі спеціально створена комісія Одеської міської ради проведе перевірки щодо виконання умов наказу. Відповідні акти до 5 червня будуть подані до Одеської обласної військової адміністрації. Остаточне рішення ухвалять начальник Одеської ОВА та командувач Об'єднаного стратегічного угруповання військ "Одеса".

У повідомленні не вказано, які заходи вимагає вжити військова адміністрація. Втім, деякі з них вже втілюються в життя. В Одесі натягнули сітки між траверсами на пляжі між 13 та 14 станціями Великого Фонтану. Буями позначили межу зони, у якій дозволено купатися. Все це має звести до мінімуму небезпеку, яку становлять міни, що перебувають в Чорному морі через російську агресію проти України.

Нагадаємо, раніше в ОК "Південь" повідомили, що на Одещині та Херсонщині на курортний сезон цьогоріч розраховувати не варто через обстріли та мінування.

Торік курортного сезону на пляжах Одеської області та Одеси, а також Миколаївщини та Херсонщини також не було. Люди гинули від ворожих мін, які викидає не берег, або які дрейфують у морі. 

1