В Одесі триває скандал навколо генераторів: один з них опинився в дівчини мера Одеси Труханова

Правоохоронці шукають генератори та порушили кримінальну справу за фактом розтрати чи привласнення майна
Важливо
В Одесі триває скандал навколо генераторів: один з них опинився в дівчини мера Одеси Труханова
Геннадій Труханов / Фото: president.gov.ua
17 Червня 2024, 11:23
читать на русском

В Одесі продовжує розгортатися скандал навколо генераторів, які іноземні партнери надали для потреб критичної інфраструктури, а чиновники мерії використали їх не за призначенням.

Мер Одеси Геннадій Труханов дав коментар журналістці видання "Думська" щодо звинувачень у передачі генераторів від німецьких благодійників бізнесу, наближеного до чиновників мерії. Труханов не заперечив факту, але зазначив, що в разі підтвердження інформації винні мають відповідати. Він вважає, що потрібно ще розібратися в ситуації.

Як пише Telegram-канал "Дерибасівська", журналісти з джерел у поліції та громадськість оприлюднили уточнення. Поки 11-12 червня мер брав участь у Міжнародній конференції з питань відновлення України в Берліні, правоохоронці шукали генератори, а також порушили кримінальну справу за фактом розтрати чи привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем та провели обшуки в мерії 12 червня. Під час обшуків виявили генератори у дуже цікавих місцях:

  • біля ресторанів "Vinobroteria" на пров. Чайковського, 19, та "Broteria" на вул. Генуезька, 1, які належать дівчині мера;
Ольга Гриценко - власниця винного бару “Vinobroteria” і дівчина Геннадія Труханова

Ольга Гриценко - власниця винного бару “Vinobroteria” і дівчина Геннадія Труханова

Ольга Гриценко, власниця винного бару “Vinobroteria” і дівчина Геннадія Труханова

Ольга Гриценко, власниця винного бару “Vinobroteria” і дівчина Геннадія Труханова

  • за місцем проживання заступника директора департаменту міського господарства Одеської міської ради Віталія Цуркана на вул. Задніпровського;
  • на автомийці CARat на вул. Толбухіна, 142/1, що належить куму директора КП "Одеське електротехнічне експлуатаційно-монтажне підприємство" (Усанін).

Зокрема, на вул. Генуезькій, 1, було знайдено дизельгенератор Caterpillar DE165GC 165 кВА/50 Гц, який є гуманітарною допомогою від Німеччини, поставленою на баланс КП "Одеське електротехнічне експлуатаційно-монтажне підприємство". Походження цього генератора поліції вдалося довести, тому його намагалися сховати після скандалу.

Під час обшуків у КП "Одеське електротехнічне експлуатаційно-монтажне підприємство" вилучили документи про розмитнення та облік гуманітарної допомоги, а також комп'ютери з інформацією про незаконний розподіл 15 генераторів. Ще 29 генераторів не використовуються за призначенням, хоч і в місці спостерігається дефіцит електроенергії.

Ця ситуація викликає питання: чому чиновники, які систематично розкрадають ресурси міста, не можуть придбати генератори за власні кошти, а використовують гуманітарну допомогу?

Раніше ми зазначали, що раптове прозріння поліції після пів року використання гуманітарного вантажу не за призначенням наводить на думку, що справа є відлунням конфлікту мера і його колишнього заступника за контроль над одеськими ЖКС.

Читайте також

1