В Одеській області демонтували золотий пам'ятник Леніну

В Одеській області залишився ще один пам'ятник, який потрібно зруйнувати
В Одеській області демонтували золотий пам'ятник Леніну
Пам’ятник Леніну в Одесі (фото: Радіо Свобода)
21 Січня 2021, 16:45
читать на русском

21 січня в Одеській області в селищі Калчева Болградського району демонтували золотий пам’ятник Леніну.

Про це заявив керівник Південного регіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк у коментарі "Радіо Свобода".

Пам’ятник демонтували після звернення до облдержадміністрації. Все проходило під контролем поліції, офіційно, - сказав він.

За його словами, до кінця місяця в Одеській області планують демонтувати ще один пам’ятник Леніну, у селищі Старі Трояни.

Читайте також

Інформацію щодо пам'ятника також підтвердив староста села Георгій Касим. Монумент демонтували силами місцевих жителів і продали в парк Фрумушика-Нова, де в останні роки збирають радянські пам’ятники Леніну, Сталіну, Марксу та іншим.

Нагадаємо, що 12 грудня в Одеській області активісти виявили ще два пам'ятники Леніну, які досі не демонтували. Вони повідомили, що в селі Старі Трояни й досі стоїть пам'ятник Леніну.

Від початку 2013 року в Україні почали демонтувати пам'ятники Леніну. 8 грудня - вважається масовим стартом. Все почалося з постаменту, який стояв у самому центрі Києва, навпроти Бесарабського ринку.

1