В одному із міст України немає жодного хворого на COVID-19 - МОЗ

У Моршині повністю вакциновано 66% дорослого населення
Головне
В одному із міст України немає жодного хворого на COVID-19 - МОЗ
Громадський транспорт (фото: УНІАН)
5 Серпня 2021, 15:14
читать на русском

У місті Моршині Львівської області немає зареєстрованих нових хворих на COVID-19. Останній випадок був зафіксований 20 червня.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я, у місті триває пілотний проєкт з максимально широкого охоплення щепленнями від COVID-19. Станом на 2 серпня принаймні однією дозою було щеплено 72,4% дорослого населення, повністю завершили вакцинацію двома дозами 66% дорослих мешканців.

Це дуже хороший результат. Вакцини проти COVID-19 демонструють високі рівні ефективності та захисту. І це не лише український, але й світовий досвід. Звісно, ми чудово розуміємо всі обмеження такого проєкту, але маємо сказати про те, що досягнуті високі та надвисокі цифри універсального охоплення є необхідною умовою для припинення спалаху і пандемії, – прокоментував ситуацію  заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

У МОЗ нагадують, що 16 квітня 2021 року Міністерство охорони здоров’я України спільно з місцевою владою запустило пілотний проєкт з вакцинації проти COVID-19 більшості дорослого населення в місті Моршині. 90% від усіх вакцинованих щепили вакциною Sinovac (CoronaVac). Також щеплення здійснювали вакцинами AstraZeneca та Pfizer-BioNTech (Comirnaty).

Загалом у Моршині проживають 4 239 людей, 800 з них – діти до 18 років.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) спрогнозували, що нова хвиля COVID-19 в Україні може розпочатись у кінці серпня - на початку вересня. Тоді почне збільшуватись кількість хворих на коронавірус через штам "Дельта".

Читайте також

1