В Офісі генпрокурора назвали кількість поранених орками дітей

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області
Важливо
В Офісі генпрокурора назвали кількість поранених орками дітей
Діти, війна в Україні наслідки російських обстрілів / Фото: Pexels
23 Вересня 2022, 22:15
читать на русском

Від початку війни в Україні російські орки вбили 391 дитину та поранили ще понад 771.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора в Telegram.

Станом на ранок 23 вересня 2022 року більше ніж 1162 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 391 дитина загинула та понад 771 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 400, Харківській - 229, Київській - 116, Миколаївській - 72, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Херсонській - 55, Запорізькій - 47, Дніпропетровській - 26.

Таким чином вчора, 22 вересня, 15-річна дівчинка отримала поранення внаслідок обстрілу ворогом м. Торецьк Донецької області.

Також було поранено двох дітей віком 7 та 13 років через обстріл м. Куп’янськ Харківської області.

У середу, 21 вересня, 13-річного хлопчика поранили під час обстрілу Куп'янська.

Нагадаємо, Служба безпеки перехопила документи терористичної організації "ДНР", які регламентують залучення неповнолітніх громадян до участі у фейковому референдумі РФ на тимчасово окупованій території Донеччини.