В Офісі президента розповіли, коли зростуть тарифи на електроенергію

Головне
Різкого зростання тарифів не буде
Головне
3 Серпня, 17:52 588

Розмір тарифів на електроенергію для різних верств населення уряд повинен визначити до 24 серпня. При цьому в Офісі президента пообіцяли, що різкого росту тарифів на світло не буде, а для окремих груп - ціни залишаться попередніми.

Про це сказав прессекретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров на брифінгу у вівторок, 3 серпня.

Різкого підняття тарифів на електроенергію, яким зараз активно намагаються залякувати, не буде. Для багатьох, його не буде взагалі. Це принципова позиція президента. Він прекрасно розуміє, що є верстви населення, для яких вони й зараз завеликі, - сказав він.

За його словами, відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони, яке було ухвалене на виїзному засіданні в Краматорську минулого тижня, уряд і НКРЕКП опрацьовують питання щодо того, якою саме має бути система оплати за електроенергію.

До Дня Незалежності побачимо, хто і скільки має платити. Різкого зростання тарифів ми не побачимо, - наголосив речник.

Никифоров також додав, що і Зеленський, і члени РНБО пильно стежать за ситуацією на енергетичному ринку в контексті підготовки до опалювального сезону.

Будь-які намагання гравців у цій царині розбалансувати енергетику отримають жорстку відповідь від держави. Енергетика в Україні має працювати стабільно й з урахуванням об’єктивних потреб зберігати тарифи на справедливому рівні, – резюмував прессекретар.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки, згідно з яким підвищаться тарифи на комунальні послуги для українців.

Читайте також