В окупованому Біловодську обстріляли автівку з місцевою рашистською владою

В автомобілі з колаборантами був так званий "мер" Біловодська
В окупованому Біловодську обстріляли автівку з місцевою рашистською владою
Луганськ, Біловодськ, Донецьк, дорожні знаки / Фото: t.me/serhiy_hayday
4 Серпня 2022, 16:07
читать на русском

В окупованому Біловодську Луганської області розстріляли автомобіль з місцевою проросійською "владою". Там перебував так званий "мер".

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

В окупованому Біловодську обстріляли автомобіль з місцевою рашистською "владою". У машині знаходилися так звані "мер" і його "заступник". Обидва поранені, - написав він.

Зауважимо, що у березні 2022 року до Біловодська у супроводі російських військових прибув бойовик "ЛНР", який оголосив себе "керівником військово-цивільної адміністрації" та вимагав повного підпорядкування всіх органів місцевої влади. Про це повідомила Служба безпеки України та уточнила, що окупаційну адміністрацію в Біловодську намагається очолити колишній член "Партії регіонів".

Колаборант певний час перебував у "консервації", а до того, у 2014 році, організовував фейковий "референдум" на Луганщині, де згодом обіймав посаду так званого міністра сільського господарства "ЛНР", — повідомили у відомстві.

Правоохоронці не називають імені фігуранта, проте відомо, що так званим міністром сільського господарства "ЛНР" є Юрій Пронько — колишній "регіонал" родом із Біловодського району, який до 2014 року очолював посаду голови Біловодської районної державної адміністрації.

Нагадаємо, що в окупованому Херсоні підірвали автомобіль з двома колаборантами – співробітниками так званої "поліції".

Читайте також

1