В ОП не виключають обстріли енергетичної інфраструктури наступної зими

У Росії не так багато інструментів впливу на хід війни
Головне
В ОП не виключають обстріли енергетичної інфраструктури наступної зими
Михайло Подоляк / Фото: president.gov.ua
20 Червня 2023, 11:35
читать на русском

Росія має обмежену кількість інструментів впливу на хід війни, серед яких обстріли цивільного населення та атаки по інфраструктурі. Тож не виключено, що країна-агресор може вдатися до них і наступної зими.

Про це радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

У нього запитали, чи варто українцям очікувати нової важкої зими - чи спробує РФ знову влаштувати масовані атаки, зокрема й по інфраструктурі.

Подоляк зазначив, що варто розуміти, що велика війна продовжується. При цьому Україна зараз знаходиться в інших умовах, ніж до початку війни.

"І поки війна не закінчиться, треба до всього готуватись, в тому числі розуміти, що у Росії не так багато інструментів впливу на хід війни. В неї тільки терористичні інструменти, один з яких це використання залишків крилатих ракет, використання балістичних ракет, гіперзвуку, дронів для атаки на цивільне населення і на критичну інфраструктуру, на енергетичну інфраструктуру", - сказав він.

Радник керівника ОП підкреслив, що необхідно інвестувати багато грошей в те, щоб добудувати трансформатори, а також замінити й підлатати мережі розподільчі. Держава буде це робити.

При цьому суспільство має розуміти, що поки війна не закінчиться, Росія буде використовувати одні і ті ж терористичні інструменти.

"Знову ж таки, не забувати, що ціна цієї війни величезна. Або ми програємо, і тоді нас, як держави, не існує. Так, буде це називатися Україна, але це буде виключно маріонеткова, неіснуюча держава. Або ми виграємо, попри все виграємо цю війну", - додав він.

Нагадаємо, росіяни в наступний опалювальний сезон можуть знову спробувати занурити Україну в темряву. Можливі ракетні атаки можуть планувати на жовтень та листопад 2023 року. Тому українцям не радять продавати генератори.