В ОП озвучили завдання "мінімум" та "максимум" для України у війні з росією

Україна воюватиме, доки росія не програє
Головне
В ОП озвучили завдання "мінімум" та "максимум" для України у війні з росією
Михайло Подоляк / Фото: president.gov.ua
13 Червня 2022, 11:18
читать на русском

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк озвучив завдання "мінімум" та "максимум" у війні з росією, а також назвав необхідну для перемоги кількість зброї.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Зеркало".

За його словами, завдання "мінімум" для України на війні – щоб російські війська відійшли на позиції, які займали до 24 лютого. Завдання "максимум" – програш росії та повне відновлення територіальної цілісності України.

Президент запропонував програму мінімум: російські війська відходять до позицій, які вони займали 23 лютого. Після цього може початися мирний переговорний процес, де ми обговоримо всі претензії один до одного.

Завдання максимум: територіальна цілісність у міжнародно визнаних кордонах України, програш росії та її трансформація. Інакше вона постійно перебуватиме в пропагандистському угарі, реваншистських настроях і постійно прагнутиме відновити війну з новою інтенсивністю. У цьому проблема, – сказав Подоляк.

Він додав, що Україна воюватиме, доки росія не програє: "Війна триватиме стільки, скільки Україні знадобиться для доведення того, що росія має піти з наших територій".

Як зазначив Подоляк у Twitter, щоб закінчити війну та викинути росію з України, нам потрібен паритет важкої зброї:

  • 1000 гаубиць калібру 155 мм;
  • 300 РСЗВ;
  • 500 танків;
  • 2000 одиниць бронетехніки;
  • 1000 дронів.

Він нагадав, що 15 червня у Брюсселі буде зустріч Контактної групи міністрів оборони.

Нагадаємо, що у Міноборони України вважають, що ЗСУ не вистачає важкого озброєння для перемоги над російськими окупантами.

Читайте також

1