В ОП розповіли, чи є прогрес по візових санкціях для росіян

Заборона віз для росіян є важливим аспектом тиску на країну-окупантку
В ОП розповіли, чи є прогрес по візових санкціях для росіян
Російський паспорт / Фото з мережі
23 Серпня 2022, 16:46
читать на русском

Заборона видачі робочих і туристичних віз для росіян є дуже важливим аспектом тиску на росію, однак її запровадженню заважають бюрократичні процедури й небажання певних країн долучитись до заборони.

Про це розповів заступник керівника Офісу президента з питань зовнішньої політики та стратегічного партнерства Андрій Сибіга в інтерв’ю РБК-Україна.

Неофіційно практично всі поділяють точку зору, що потрібно посилювати тиск, щоб несли відповідальність причетні до злочинних рішень, але тим не менше є й певні бюрократичні процедури, є небажання певних країн, ми теж їх знаємо і вони нам про це говорять, тому ми працюємо, наводимо аргументи, і ми говоримо саме про обмеження, - сказав Сибіга.

Заступник керівника ОП зазначив, що можуть бути виключення, однак глобально це має бути обмеження для користування й можливості доступу російських громадян до вільних країн світу.

Я тут бачу прогрес. Все більше країн поки що неофіційно підтримують це, і, мені здається, найближчим часом на засідання міністрів закордонних справ ЄС буде винесено це питання щодо візових обмежень для громадян Росії. Обмеження будуть, інше питання в якому обсязі і для яких категорій громадян. Тому теж ми свої міркування передали нашим партнерам для врахування, - сказав Сибіга, додавши, що Україна з цього питання працює не тільки з Європейськими, а й з іншими країнами також.

Нагадаємо, що радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розкритикував заклики посольств країн Заходу до громадян залишити Україну.

Читайте також

1