В ОПОРІ заявили, що другий тур у деяких ОТГ пройде у грудні

Другий тур виборів пройде в залежності від того, коли ТВК встановить результати першого туру голосування
Важливо
В ОПОРІ заявили, що другий тур у деяких ОТГ пройде у грудні
Глава ОПОРА Ольга Айвазовська (фото: Facebook)
30 Жовтня 2020, 14:51
читать на русском

Глава громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська заявила, що другий тур місцевих виборів в найбільш конфліктних об'єднаних територіальних громадах він може відбутися на початку грудня.

Про це вона розповіла у своєму відеозверненні в Facebook.

Айвазовська зазначила, що дата оголошення результатів є гнучкою, оскільки територіальні виборчі комісії мають 12 днів на їх встановлення та підписання фінальних протоколів.

Максимум на один день територіальна комісія може продовжити цей термін. Тому це станеться до 7 листопада, - сказала вона.

Глава ОПОРИ підкреслила, що другий тур виборів у громадах від 75 тисяч виборців пройде в залежності від того, коли ТВК встановить результати першого туру голосування.

Читайте також

Ці дати в різних громадах можуть бути різними, - сказала Айвазовська та додала, що другий тут можуть призначити на 15, 22 і 29 листопада.

За її словами, не варто забувати про ймовірність, що конкуренти можуть почати певні судові процеси, які будуть затягувати встановлення результатів.

І для цього є певні терміни, визначені в законі. Це до 5 днів на оскарження рішення ТВК кандидатами. Суд у кращому випадку буде приймати рішення до 2 днів, але у нас ще є апеляція - плюс два дні. Тому повторне голосування у найбільш конфліктних громадах може відбутися в першу неділю грудня, - сказала експерт.

Нагадаємо, що у громадянській мережі ОПОРА спрогнозували, що нові вибори в Борисполі після смерті міського голови Анатолія Федорчука можуть відбутись в січні.

1