В РНБО назвали дату запуску Центру протидії дезінформації

Центр протидії дезінформації запрацює 16 березня
Головне
В РНБО назвали дату запуску Центру протидії дезінформації
Робота за комп’ютером (фото: Pexels)
11 Березня 2021, 17:51
читать на русском

Центр протидії дезінформації почне працювати наступного вівторка 16 березня, його центр перебуватиме в апараті РНБО.

Про це на брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Данілов наголосив, що Центр є необхідним насамперед для ведення інформаційної війни з Росією. До роботи в Центрі залучать фахівців РНБО, відповідних міністерств та служби розвідки.

Рішенням РНБО цей центр був створений. Він почне працювати з наступного вівторка. Центр буде знаходитися в апараті РНБО. Зараз буде максимальна активізація, будемо в щоденному режимі працювати. До нього будуть залучені представники розвідки. Ми зможемо дати відсіч дезінформації з боку РФ, - сказав Данілов.

Читайте також

Він також розповів, що Центр працюватиме окремо і матиме свого керівника, якого призначить президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського). Хто саме обійме цю посаду наразі невідомо.

Центр буде окремим як Національний координаційний центр з кібербезпеки. Там буде окремий керівник, який призначається президентом України. Буде окреме положення і окремий указ про призначення керівника, - розповів Данілов.


Контекст. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко (досьє Олександра Ткаченка) заявив, що український центр протидії дезінформації має запрацювати вже в березні.

Так, Міністерство культури й інформаційної політики України працює над запуском Центру протидії дезінформації (ЦПД), що дозволить ефективно відпрацьовувати маніпуляцій і фейки, які поширює країна-агресор.

Основні напрями роботи Центру протидії дезінформації будуть: виявлення, реагування, протидія, просвіта, комунікаційні проєкти. Працівники центру відстежуватимуть фейки, викривлену інформацію, ворожу пропаганду й інформуватимуть про це українців.

1