В Росії закінчуються запаси ракет: у МВС сказали, коли ворожих ударів стане менше

Росія змінила стратегію війни і посилила обстріли цивільної інфраструктури
В Росії закінчуються запаси ракет: у МВС сказали, коли ворожих ударів стане менше
30 Червня 2022, 16:57
читать на русском

Росія вже не може виробляти ракети, тому не матиме змоги довго завдавати масованих ракетних обстрілів по території України. Через місяць-два інтенсивних ворожих ракетних уларів може зменшитися.

Про це розповів радник голови МВС України Вадим Денисенко у прямому ефірі національного телемарафону 30 червня, пише ТСН.ua.

За його словами, ворог змінив стратегію війни і посилив обстріли цивільної інфраструктури. Воєнною операцією де-факто керує сам президент РФ владімір путін.

Представник МВС зауважив, що в Росії закінчуються запаси ракет.

І опосередковано про це говорить те, що вони (росіяни – ред.) почали просити снаряди у Білорусі, і 20 вагонів зі снарядами позавчора виїхали з Білорусі на територію РФ, – сказав радник міністра.

Денисенко звернув увагу на санкції, які обмежують виробництво російських ракет. Усе тому, що військово-промисловий комплекс цієї країни на 80% залежить від імпортних мікросхем, які неможливо замінити.

Наразі росіяни фактично не мають можливості виробляти нічого нового через відсутність електроніки. На поверхні це, звичайно, авто і фактично зупинка усього автопрому. Для нас важливіше – те, що вони фактично не можуть виробляти ні нові ракети, ні нове обладнання, – пояснив він.

Також радник глави МВС застеріг, що поки росія має запаси ракет, то битиме по території України. Аби захиститися, треба будувати ешелонну систему оборони та мати достатньо техніки.

Нагадаємо, що від початку війни російські орки випустили понад 2 тисячі 800 ракет по українських містах.

Читайте також

1