В Україні арештували майно російського олігарха Усманова на 2 мільярди гривень

На підпільних складах в рф в Україні зберігалося понад 160 тисяч тонн залізної руди
Важливо
В Україні арештували майно російського олігарха Усманова на 2 мільярди гривень
Алішер Усманов
27 Грудня 2022, 16:32
читать на русском

У результаті слідчо-оперативних дій  встановлено місцезнаходження підпільних складів рф, де зберігали понад 160 тис. тонн української залізної руди загальною вартістю майже два мільярди гривень.

Про це повідомили в СБУ.

Приховану сировину виявлено на території декількох морських портів України. Загальна вартість вилучених корисних копалин становить майже 2 млрд грн.

Встановлено, що знайдена партія залізної руди належить компанії російського олігарха, який входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва кремля Алішера Усманова. Після 24 лютого цього року на нього накладено санкції РНБО України, США та Євросоюзу.

За оперативною інформацією, приховану сировину представники країни-агресора намагались нелегально переправити морськими суднами на територію росії. Після цього корисні копалини планували передати на потреби металургійної галузі та воєнно-промислового комплексу рф для забезпечення потреб російських окупаційних угруповань.

За матеріалами Служби безпеки, на вилучене майно накладено арешт та вирішується питання щодо його передачі до Національне агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Тривають комплексні заходи для виявлення всіх прихованих активів російських олігархів, причетних до підготовки і проведення повномасштабної агресії проти України.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва наклав арешт на 7 люксових готелів та два столичні торговельно-розважальні центри, які належать громадянам рф. Арешт наклали на майно, яке належить групі компаній та особам, пов’язаним зі злочинною організацією "лужніківці". Серед її організаторів, за версією слідства, — заступник голови Держдуми та ще двоє громадян рф.

Читайте також

1