Активи російського олігарха Євтушенкова конфіскують в Україні

Представники Євтушенкова матимуть п’ять днів на подання апеляції щодо рішення суду
Головне
Активи російського олігарха Євтушенкова конфіскують в Україні
Володимир Євтушенков, фото Вікіпедія
1 Вересня 2022, 16:28
читать на русском

В Україні конфіскують майно російського олігарха Володимира Євтушенкова. Відповідне рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд.

Про це повідомило Суспільне.

Задовольнити вимоги позивача (Мін’юсту) у повному обсязі. Застосувати до Євтушенка В. П. санкції та стягнути в дохід держави нерухоме майно (квартира, земельна ділянка, інженерний комплекс "Їдальня" у Запоріжжі, нежитлова будівля площею 10 тисяч квадратних метрів, 59,2% ТОВ "Смарт Діджитал Солюшенс", 42,1% завод "Віто" і т.д., - йшлося в постанові суду.

Зазначили, що представники олігарха матимуть п'ять днів, аби подати апеляцію щодо рішення ВАКС. Своєю чергою представники Мін'юсту просили ВАКС розглядати справу у закритому форматі, адже вона містила таємну інформацію, що може зашкодити державній безпеці. Суд задовольнив це клопотання.

Також раніше Мін’юст подав позов до Вищого антикорупційного суду стосовно конфіскації компаній Євтушенкова. Зокрема, йшлося про акціонерне товариство "Український науково-дослідний проєктно-конструкторський і технологічний інститут трансформаторобудування", ТОВ Науково-інженерний центр "ЗТЗ-Сервіс", ТОВ "Електрозавод-ВІТ" та інше майно.

Нагадаємо, до бюджету України не надходили кошти від конфіскації російських активів.

Читайте також

1