Надходжень до бюджету не було: депутат про конфіскацію російських активів

Зеленський заявив, що примусово вилучено в Україні активів на 28 мільярдів гривень
Головне
Надходжень до бюджету не було: депутат про конфіскацію російських активів
Гроші, гривні / Фото: esbu.gov.ua
31 Серпня 2022, 11:13
читать на русском

До бюджету України не надходили кошти від конфіскації російських активів.

Про це повідомив нардеп "Голосу" Ярослав Юрчишин у Facebook.

5 серпня у своєму щоденному відеозверненні Президент відзвітував про конфісковані російські активи. Цитую Володимира Зеленського: "Провів сьогодні нараду щодо санкційної політики конфіскації російських активів. Як доповіли урядовці, уже примусово вилучено в Україні активів на 28 мільярдів грн, і ця робота продовжується", - сказав Ярослав Юрчишин.
Він зазначив, що російське майно в Україні досі не конвертували в мільярди гривень для бюджету. Проте він вирішив перевірити та направив депутатське звернення до Державної казначейської служби, аби знати, скільки коштів вилучили згідно з рішенням РНБО "Про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності РФ та її резидентів".

Відповідь мене не здивувала. У казначействі відзвітувати про те, що таких надходжень не було. Про що ж тоді Президентові доповіли урядовці? Прошу Офіс Президента України відреагувати. Скажіть, скільки насправді вилучено та про які 28 мільярдів ішла мова 5 серпня? - додав Юрчишин.

Нагадаємо, 5 серпня Кабінет міністрів України затвердив Указ президента про конфіскацію російського майна й активів в Україні.

1