Велика Британія ввела санкції щодо 206 росіян та компаній агресора: хто у списку

Санкції зосереджені на тих структурах, які підтримували сепаратизм на сході України
Головне
Велика Британія ввела санкції щодо 206 росіян та компаній агресора: хто у списку
Велика Британія Фото: javier gonzalez Pexels
13 Квітня 2022, 15:47
читать на русском

Велика Британія ввела санкції щодо 206 російських фізичних і юридичних осіб, зокрема щодо затриманого кума російського диктатора владіміра путіна Віктора Медведчука.

Санкції зосереджені на тих структурах, які підтримували окуповані райони Донецької і Луганської областей та сепаратизм на сході України, а також причетні до звірств проти українського народу.

Після жахливих ракетних обстрілів мирних жителів на сході України ми сьогодні накладаємо санкції на тих, хто підтримує незаконні відокремлені регіони та є причетними до звірств проти українського народу, - повідомила міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.

Вона заявила, що Британія продовжуватиме націлюватись на всіх тих, хто допомагає і підтримує війну путіна. Відзавтра буде заборонено імпорт російського чавуну та сталі, а також експорт квантових технологій та передових матеріалів, яких так потребує путін.

Ми не будемо спочивати, наша місія – зупинити військову машину Путіна на ходу, - наголосила вона.

Проти кого введено санкції

Під санкції потрапили Олександр Ананченко та Сергій Козлов — самоназвані прем'єр-міністр і очільник уряду так званих "Донецької та Луганської народних республік".

До списку увійшли також члени сімей російських олігархів Павла Єзубова, двоюрідного брата Олега Дерипаски, і Нігіни Заїрової, виконавчого помічника Михайла Фрідмана.

Також під санкції потрапили помічник президента рф владіміра путіна Андрєй Фурсенко, депутат парламенту України та колишній співголова партії "Опозиційна платформа – за життя" Віктор Медведчук.

Серед внесених до списку санкцій:

  • співвласник нафтогазової компанії "Лукойл" Вагіт Алікперов;
  • колишній глава Російських залізниць (РЖД) Володимир Якунін;
  • засновник АФК "Система" Володимир Євтушенков;
  • гендиректор "Сургутнафтогаз" Володимир Богданов;
  • віцепрезидент "Газпромбанку" Сергій Фурсенко;
  • дружина Сергія Лаврова;
  • та інші.

Крім того, під обмеження потрапили:

  • "Газпромбанк";
  • фінансова група "Відкриття";
  • банк "Росія";
  • Страхова компанія СОГАЗ.

До британського санкційного списку також внесено близько 178 представників так званих Донецької та Луганської "народних республік".

Активи всіх фізичних та юридичних осіб, які внесені до списку санкцій, заморожуються. Крім того, з ними заборонено проводити операції.

Нагадаємо, що Європейський Союз заблокував близько 30 млрд євро активів російських олігархів, які перебувають під санкціями.

Читайте також

1