В Україні арештували товари та гроші російської бізнесвумен

Компанія російської підприємиці не сплатила податків на понад 50 млн грн
В Україні арештували товари та гроші російської бізнесвумен
Арешт товарів компаній відомої бізнесвумен з рф Фото: esbu.gov.ua
8 Вересня 2022, 14:44
читать на русском

Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Україні арештувало активи, 420 млн грн та понад 700 тисяч товарів компанії, власницею якої є  відома російська підприємиця.

Як повідомили у БЕБ, арештовано 100% часток статутного капіталу двох суб’єктів господарювання (це 881 тис. грн), понад 700 тис. одиниць продукції та кошти, які знаходяться на банківських рахунках у розмірі понад 420 млн грн.

Зазначається, що ці компанії займалися імпортом косметичних засобів та парфумів, які реалізувалися гуртом та в роздріб через мережу магазинів та Інтернет.

Аналітики Департаменту аналізу інформації та управління ризиками БЕБ встановили порушення службовими особами цих товариств вимог податкового, валютного та іншого законодавства України. Службові особи компанії, що здійснювала гуртовий та роздрібний продаж продукції, реєстрували податкові накладні занижуючи ціну продажу товару, та не відображали у податковій та фінансовій звітності фактичних обсягів реалізації продукції. Таким чином умисно ухилилися від сплати податку на додану вартість на 33 млн грн, - кажуть у БЕБ.

Слідчі встановили, що співробітники роздрібного продавця сформували штучний податковий кредит, за рекламні послуги, від згаданого пов’язаного суб’єкта господарювання. Це призвело до заниження суми податкового зобов’язання з ПДВ на 17,8 млн грн.

Загальна сума податків, що не надійшла до Державного бюджету від діяльності підприємств становить понад 50 млн грн.

У межах досудового розслідування кримінального провадження детективи БЕБ провели санкціоновані обшуки офісних та складських приміщень компаній та вилучили необліковані товарно-матеріальні цінності у кількості понад 700 тис. одиниць.

Нагадаємо, 6 вересня в Україні арештували корпоративні права та майно підприємств з виробництва паперу і картону на понад 1 мільярд гривень, власником яких є колишній депутат державної думи рф.

1