В Україні до кінця тижня утримається тепла і дощова погода

Синоптики також попереджають про шквальний вітер
В Україні до кінця тижня утримається тепла і дощова погода
Погода, дощ Фото: УНІАН
17 Січня 2023, 19:40
читать на русском

Найближчого тижня в Україні очікується поступове потепління, періодичні опади та сильний вітер.

Про це розказали в Укргідрометцентрі.

За даними синоптиків, над Україною спостерігатиметься поле зниженого атмосферного тиску, а опади будуть переважно у вигляді дощу.

18 та 19 січня у західній частині очікується дощ, в Карпатах і на Закарпатті - значний дощ, вночі з мокрим снігом; на решті території без істотних опадів, лише у середу на Лівобережжі невеликі опади, переважно у вигляді дощу. Також, за даними синоптиків, очікується підвищення температури вночі до 0-5° тепла, вдень до 4-10°, а у південній частині вночі буде 3-9° тепла, вдень 10-15°, в Криму - до 19°.

19 січня у західних, Житомирській та Вінницькій областях очікується невеликий дощ, вночі з мокрим снігом (в Карпатах і на Закарпатті помірні, місцями значні опади); на решті території буде без істотних опадів.

В п'ятницю у більшості областей пройдуть дощі. У західній та північній частині країни вночі на дорогах ожеледиця

"Вітер в Україні південно-східний та південний, 7-12 м/с, 17-18 січня місцями пориви 15-20 м/с", - попередили синоптики.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру в Україні від 16 січня почалося поступове потепління. Щобільше, цього тижня Україну накриє "Африканський синдром": потепліє до плюс 20 градусів. 18-20 січня, по всій території України встановиться аномально тепла погода.  В Україні не виключено перевищення кліматичної норми на 10-15 °C.

1