В Україні дороги замело снігом, обмежено рух транспорту - відео

Синоптики попереджають про нічні снігопади, дощі та вітер
В Україні дороги замело снігом, обмежено рух транспорту - відео
Зима, мороз, сніг (Фото: Hotline)
28 Грудня 2021, 20:44
читать на русском

Від обіду 28 грудня майже в усіх областях України посилилися снігопади. Дорожники вивели на траси додаткову комунальну техніку.

Як повідомляє "Укравтодор", 1 546 одиниць техніки та 1 889 робітників працює на дорогах державного значення.

У більшості регіонах України продовжує сніжити, дорожня спецтехника працює на всіх дорогах державного значення. Сніжить у Київській, Житомирській, Черкаській, Дніпропетровській, Вінницькій, Донецькій, Луганській, Кіровоградській, Херсонській, Хмельницькій, Харківській, Сумській, Одеській та Миколаївській областях. На Полтавщині приріст снігового покриву 10-20 см. На заході та в інших областях – без опадів, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на перевальних ділянках у Закарпатській, Івано-Франківській та Львівській областях температура повітря коливається від -2 до -8 градусів, без опадів. Стан покриття на дорогах – мокрий.

У Кіровоградській області на дорозі М-30 Стрий – Ізварине (км 804+714 – км 835+731) дорожники обмежували рух для вантажного автотранспорту, оскільки погодні умови були складними.

За даними ДСНС, також в області рятувальники допомагають водіям транспортних засобів, що стали заручниками негоди.

Зокрема, станом на 17:00 28 грудня рятувальники вже майже 20 разів залучались для вилучення автомобілів із заметів.

Також через негоду у Запорізькій області рятувальники здійснили 17 виїздів для надання допомоги водіям на автошляхах області. Було врятовано 32 людини.

У Полтавській області через снігопади оголошено перший рівень небезпечності.

Тим часом синоптики Українського гідрометеорологічного центру повідомляють, що 29 грудня циклон, який спричинив негоду попередніми днями у південних та східних областях, поступово покидатиме територію України.

Під кінець тижня повітряні потоки зміняться, і на територію почне поширюватись улоговина північного циклону, з опадами у вигляді снігу та дощу та поступовим підвищенням температури. Нажаль, за попередніми даними, у новорічну ніч можливий невеликий сніг з дощем, проте не по всій території країни, морозів не очікуємо, - йдеться у повідомленні.

Синоптики кажуть, що завтра у східних, північно-східних, вночі і більшості центральних, Київській та Запорізькій областях сніг; вночі на сході країни значний сніг з дощем, ожеледь, на Лівобережжі окремі пориви вітру 15-20 м/с; на решті території без істотних опадів. Температура повітря вночі 7-12° морозу, вдень 2-7° морозу; на Закарпатті та південному сході вночі 1-6° морозу, вдень близько 0°.

30 грудня в Україні буде переважно без опадів, 31 грудня можливий невеликий сніг, вдень з дощем. Також синоптики обіцяють поступове підвищення температури повітря на 3-5°.

Нагадаємо, за прогнозами після Різдва Христового, 7 січня, до України прийде справжня зима: з морозами та сильним снігом. Температура повітря опуститься до 15 градусів морозу.

Читайте також

1