В Україні дорожчає морква: які ціни

Дощова погода не дозволяє виробникам продовжити виробництво
В Україні дорожчає морква: які ціни
Овочі (фото: Pexels)
28 Вересня 2022, 11:18
читать на русском

В Україні триває здорожчання моркви. Причинами є скорочення виробництва та несприятлива погода.

Про це повідомляє платформа EastFruit.

Так, погані погодні умова, зокрема дощі, які зберігаються майже по всій території України, не дозволяє виробникам продовжити збирання овочів, моркви в тому числі що сприяє подальшому збільшенню цін. Ця ситуація є нетиповою, оскільки у вересні, як правило, пропозиція української овочевої продукції на ринку досягає своїх максимальних значень, а ціни залишаються досить низькими.

В цій ситуації, українські фермери вже другий тиждень поспіль підвищують ціни на моркву. На сьогодні морква надходить у продаж по 17-22 грн/кг, що в середньому на 10% дорожче, ніж тижнем раніше.

Такі ціни на моркву пов'язують із суттєвим скороченням виробництва. Зараз фермери заявили про рішення закладати якісну продукцію на зберігання, через що пропозиція цієї продукції на ринку скоротилася.

Таким чином на сьогодні морква в Україні вже коштує в середньому в 3,2 раза дорожче, ніж у другій половині вересня 2021 року.

Нагадаємо, що директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський прогнозує зростання цін на продукти та послуги до кінця 2022 року ще на 10-15%.

Читайте також

1