В Україні дозволили одружуватися через Zoom під час війни

Шлюб можуть реєструвати поліцейські та військові
В Україні дозволили одружуватися через Zoom під час війни
Весілля (Фото: pexels)
18 Квітня 2022, 06:23
читать на русском

У період воєнного часу в Україні спростили укладання шлюбів. Зокрема, це можна зробити за добу, через Zoom, або без фізичної присутності одного з членів подружжя.

Про це повідомили в Урядовому порталі.

Сьогоднішні обставини призводять до того, що люди інколи не мають можливості чекати. Тому що всі ми опинилися в обставинах, коли ми не знаємо, що буде завтра і навіть сьогодні до вечора. Тому подати заявку і офіційно оформити шлюб тепер можна за день. Люди, які виявили бажання, можуть одружитися протягом дня, - сказала заступниця Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць.

За її словами, в певних умовах шлюби можуть реєструвати не лише працівники органів ДРАЦС, але й поліцейські та військові. Також жінкам і чоловікам, які несуть службу, дозволили одружуватися дистанційно.

Вони можуть звернутися до свого командира і подати заяву про те, що бажають одружитися дистанційно. Таким чином, зареєструвати шлюб можна навіть тоді, якщо одного з членів подружжя немає фізично. Людина, яка не перебуває у військовій частині, може бути підключена дистанційно. І навіть обоє з пари можуть бути підключені дистанційно, просто через Zoom, - пояснила вона.

Нагадаємо, молодший брат глави Офісу президента 42-річний Денис Єрмак, який від перших днів війни служить у Територіальній обороні, одружився зі своєю дівчиною, яка теж з тероборони.

Читайте також

1