В Україні хочуть модернізувати вуличне освітлення: ЄВІ виділить гроші

Наразі це перебуває у критичному стані
В Україні хочуть модернізувати вуличне освітлення: ЄВІ виділить гроші
Перекриття вулиці Хрещатик у Києві (фото: КМДА)
24 Березня 2021, 17:58
читать на русском

Європейський інвестиційний банк готовий надати кредит в розмірі 100 млн євро та технічної допомоги в розмірі 1,5 млн євро на модернізацію вуличного освітлення в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Мінрегіону.

Запропонований проєкт повинен покрити всю територію України. Він передбачає реалізацію заходів з відновлення, реконструкції та будівництва мереж зовнішнього освітлення, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що проєкт передбачає приведення електромереж зовнішнього освітлення до норм і стандартів діючого законодавства та оснащення об’єктів зовнішнього освітлення обладнанням з використанням енерго- та ресурсозберігаючих технологій.

Читайте також

Наразі більша частина систем зовнішнього освітлення населених пунктів перебуває у критичному стані, а значна кількість вулиць залишається неосвітленою.

Через відсутність дієвої системи управління енергоспоживання зовнішнього освітлення міста, використання застарілих індукційних засобів обліку та неналежний контроль за їхніми технічними характеристиками якість освітлення погіршується. Також через це збільшуються витрати житлово-комунальної сфери, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у 2020 році витрати на утримання об’єктів зовнішнього освітлення в населених пунктах України становили 1,5 млрд грн, а витрати місцевих бюджетів на електроенергію, спожиту на зовнішнє освітлення, - понад 1,4 млрд грн.

1