В Україні хочуть видавати офіційні електронні адреси разом з паспортами

Електронна адреса стане офіційним способом комунікації з підприємцями та громадянами
Важливо
В Україні хочуть видавати офіційні електронні адреси разом з паспортами
Верховна Рада Фото: акаунт парламенту у Телеграмі
16 Листопада 2021, 15:34
читать на русском

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт № 3860, згідно з якими разом з паспортом видаватимуть офіційні електронні адреси.

Про це повідомила пресслужба парламенту у Telegram.

Закон передбачає запровадження електронної адреси як офіційного способу комунікації з підприємцями та громадянами, а також видачу офіційної пошти разом з паспортами громадянина України.

Так, під час здійснення державної реєстрації автоматично в ЄДР присвоюватимуться офіційні електронні адреси юридичним особам (зокрема державним органам, органам місцевого самоврядування) та фізичним особам-підприємцям.

Крім того, під час оформлення паспорта громадянина України вперше особі автоматично присвоюватиметься офіційна електронна адреса та забезпечуватиметься доступ до такої адреси, а також, під час оформлення обміну паспорта за умови подання фізичною особою повідомлення про присвоєння офіційної електронної адреси, з використанням Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

При цьому на таку почту надсилатимуться листи або повідомлення, які вважатимуться офіційно врученими та не потребуватимуть додаткового документального підтвердження їх направлення тощо. Офіційні електронні адреси запропоновано використовувати й учасникам судового процесу, адвокатам, приватним виконавцям, арбітражними керуючими та судовими експертами.

Нагадаємо, що Верховна Рада України ухвалила у другому читанні Закон "Про медіацію". Підтримали його 302 народні депутати. Закон передбачає і дає можливості громадянам вирішити свої суперечки, не звертаючись до суду.

Читайте також

1