В Україні хочуть запровадити єБронювання працівників на підприємствах

Заброньований працівник зможе роздрукувати QR-код, який буде підтвердженням бронювання
В Україні хочуть запровадити єБронювання працівників на підприємствах
ЗСУ, війна в Україні, українські військові / Фото: Pexels
20 Липня 2023, 11:40
читать на русском

Міністерство економіки та Міністерство цифрової трансформації планують впровадити механізм електронного бронювання військовозобов’язаних працівників.

Як розповів заступник міністра економіки Ігор Фоменко на зустрічі Європейської бізнес асоціації з представниками відомства, наразі вже заброньовано понад 500 тисяч військовозобов'язаних, і понад 4 тисячі підприємств визначено критично важливими без урахування тих, які визначають військово-цивільні чи районні військові адміністрації.

"Наступний крок, який ми зараз робимо, з урахуванням такого великого обсягу роботи, - це зараз будуємо разом з Мінцифри умовно "єБронювання", таку послугу для бізнесу, в яку будуть залучені Міноборони, Генштаб, ОВА, по визнанню критично важливих підприємств. Буде єдиний реєстр критично важливих підприємств, адміністратором якого буде Мінекономіки", - сказав Фоменко.

За його словами, це буде послуга, з якою підприємство буде створювати свій кабінет, вводити дані військово-облікової спеціальності, дані працівників -  вся необхідна інформація буде автоматично підтягуватись з Пенсійного фонду та Податкової служби.

"І потім, ледь не автоматично, якщо немає обмежень, буде видаватися електронне бронювання. Буде QR-код, можна буде його роздруковувати – це буде підтвердженням того, що людина заброньована. Думаю, що на все це піде десь місяці три, тому що це повністю буде руйнувати діючий алгоритм бронювання", - сказав заступник міністра.

Нагадаємо, у листі Генерального штабу Збройних Сил України від 20.04.2023 р. № 300/1/С/3886 наведено перелік дефіцитних військово-облікових спеціальностей, за наявності яких працівники не підлягають бронюванню, що передбачено відповідними повноваженнями Генштабу, п. 7 Порядку № 1487.

Читайте також

1