В Україні хочуть запустити онлайн-шлюб: що це таке

Одружитися можна буде по відео в "Дії"
В Україні хочуть запустити онлайн-шлюб: що це таке
Весілля (Фото: pexels)
7 Лютого 2024, 19:52
читать на русском

В Україні планують найближчим часом запустити онлайн-шлюб. Можна буде просто одружитися в "Дії" за допомогою відео. Це буде також дуже технологічно.

Про це повідомив профільний віцепрем`єр Михайло Федоров в ефірі національного телемарафону.

Віцепрем'єр не захотів розкривати більше деталей нового сервісу, але наголосив, що там буде багато цікавих елементів цього процесу.

"Це буде унікально для всього світу. Це дасть можливість нашим військовим одружуватися на дистанції. Це важливий крок", – заявив він.

Федоров наголошує, що все буде безпечно, буде виключена можливість ситуації, коли "без мене мене женили".

"Це, як завжди, буде супербезпечно зроблено. Точно, що саме ті люди, які подають заявку будуть одружуватися. Є кілька етапів верифікації. При кожній авторизації в Дії, коли туди заходять люди, Дія "стріляє" в різні реєстри і підтягується інформація в режимі реального часу і відображається", – зазначив він.

Федоров розповів, що також передбачається можливість отримувати акти цивільного стану, зокрема, свідоцтво про шлюб в застосунку "Дія".

Нагадаємо, при реєстрації шлюбу наречені мають право на вибір прізвища. Можна взяти прізвище чоловіка, дружини або подвійне. У Міністерстві юстиції пояснили, які зміни прізвища доступні після одруження і які документи потрібно буде міняти. Про це можна прочитати за посиланням тут.

Читайте також

1