В Україні хочуть знизити акциз на пиво для малих виробників

Хочуть змінити схему нарахування ставки акцизного податку
В Україні хочуть знизити акциз на пиво для малих виробників
Пиво, компанія друзів фото: pexels
20 Травня 2021, 16:31
читать на русском
Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт щодо зниження ставки акцизного податку на алкогольні напої (пиво) для малих виробників.
Про це повідомляє пресслужба ВРУ.

За законопроєкт №5118 "Про внесення змін до статті 215 Податкового кодексу щодо встановлення знижених ставок акцизного податку на алкогольні напої (пиво) для малих виробників пива" проголосували 284 народних депутати.

Пропонується внести зміни до Податкового кодексу, зокрема, змінити схему нарахування ставки акцизного податку на пиво для малих виробників пива відповідно до положень Директиви 92/83/ЄEC, встановивши її в розмірі 1,39 гривні на 1 літр пива.

Запропоновані зміни означають диференціацію ставок акцизу на пиво згідно з щорічним обсягом виробництва відповідних пивоварних заводів, до пива, що варять малі пивоварні заводи з обсягом виробництва до 200 000 гектолітрів на рік та зниження ставок акцизного податку для таких виробників на 50%.

Нагадаємо, що з квітня 2020 року по квітень 2021 року в Україні подорожчали пиво, вино, горілка та цигарки вітчизняного виробництва.

Читайте також