В Україні можуть оголосити амністію для власників підробних COVID-сертифікатів

Поліція пропонує не карати тих, хто не користувався "липовим" документом
Головне
В Україні можуть оголосити амністію для власників підробних COVID-сертифікатів
COVID-сертифікат (фото: Мінцифри)
9 Листопада 2021, 16:19
читать на русском

У Національній поліції повідомили про намір ввести "ковідну амністію" для тих людей, які мають підробний COVID-сертифікат, але не користалися ним.

Голова НПУ Ігор Клименко зазначив, що перед законом повинні відповідати правопорушники, які виготовили, реалізували або використали підробний COVID-сертифікат, передає пресслужба поліції.

За словами Клименка, наразі Міністерством охорони здоров'я, Верховною Радою України, депутатським корпусом, Міністерством внутрішніх справ розробляються правові підстави щодо звільнення від відповідальності громадян, які придбали, проте не використовували підробний сертифікат. За його словами, ці правові норми будуть напрацьовані найближчими днями.

Я розумію, що дуже багато людей оступилися і придбали ці сертифікати. І якщо ви не скористалися завідомо підробленим сертифікатом, ми маємо зараз напрацювати той правовий механізм, який дозволить вам уникнути відповідальності. З іншого боку,  ми маємо виявити фізичну чи юридичну особу, яка займалася виготовленням, продажем або передачею цього сертифіката, - сказав він.

Раніше у МОЗ повідомили, що розглядається можливість введення так званої "ковідної амністії". Це означає, що людина зможе вакцинуватись, навіть якщо вона до цього купила COVID-сертифікат.

Читайте також