В Україні не говорять правду про COVID-19, а хворих у сотні разів більше - лікар

Статистичні дані, які публікує МОЗ, показують виключно лабораторно підтверджені випадки
В Україні не говорять правду про COVID-19, а хворих у сотні разів більше - лікар
Люди, коронавірус (фото: Daily Mail)
28 Грудня 2020, 12:27
читать на русском

Статистика випадків коронавірусу в Україні не об'єктивна, а українцям не говорять правду про боротьбу з коронавірусом у країні. Відповідно й кількість хворих значно більша, ніж повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Про це заявив лікар, голова Національної медичної палати України Сергій Кравченко в етері "Апострофа".

За його словами, хворих в Україні набагато більше, більше може бути навіть у сотні разів. Кравченко зазначив, що статистичні дані, які публікує МОЗ, не об'єктивні, оскільки вони показують виключно лабораторно підтверджені випадки коронавірусної хвороби.

Насправді клінічно підтверджених випадків хвороби в десятки, а то і в сотні разів більше. Це перше. По-друге, основним показником є інтенсивність поширення хвороби, яка у нас не визначається. Захворюваність, смертність і летальність, - розповів лікар.

Читайте також

Лікар наголосив, що наразі у всіх країнах східної Європи фіксують зростання показників COVID-19, а у нас чомусь спад.

В Україні ці показники чомусь зменшуються. Про летальність нам абсолютно нічого не говорять, тому що ми навіть її порахувати зараз не можемо, оскільки не знаємо об'єктивних показників захворюваності, - сказав Кравченко.

На думку медика, у Києві можна довіряти статистичним даним тому, що цим займається Олег Миколайович Рубан - начальник управління Держпотребслужби.

Нагадаємо, що в Україні спостерігається спад захворювання на коронавірус. Так, 4 385 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 28 грудня 2020 року.

1