В Україні не зафіксували жодної смерті від COVID-вакцини - МОЗ

Частота НППІ становить 0,1%
Важливо
В Україні не зафіксували жодної смерті від COVID-вакцини - МОЗ
Вакцинація в Україні фото: КМДА
2 Листопада 2021, 14:41
читать на русском

В Україні від вакцини проти коронавірусу ніхто не помер. Частота несприятливих подій після імунізації від коронавірусу становить 0,1%.

Про це розповіла директорка департаменту фармаконагляду Державного експертного центру Тетяна Башкатова, передає пресцентр МОЗ.

За її словами, лікар зобов'язаний звітувати про несприятливі події після імунізації (НППІ), які зафіксовані у пацієнта протягом 30 днів, однак він не повинен сам робити висновки щодо причин цих подій.

Частота НППІ в Україні становить 0,1%. Більшість НППІ, про які стало відомо ДЕЦ, – це звичні для медиків прояви: почервоніння шкіри, головний біль, нездужання, міалгія, підвищення температури тіла, - розповіла вона.

До того ж в Україні було зареєстровано 14 випадків анафілаксії на близько 17 млн введених доз. У МОЗ пояснюють, що це дуже низька частота.

Жоден летальний випадок внаслідок вакцинації не зареєстрований... профіль безпеки вакцин від COVID-19 є сприятливим і користь значно перевищує ризик, - розповіла лікарка.

Нагадаємо, міністерство охорони здоров’я України уточнило перелік протипоказань та застережень до вакцинації проти COVID-19.

Читайте також