В Україні не запрацювали дитячі літні табори - нардеп

Дітям із зон бойових дій необхідно оздоровитися
Важливо
В Україні не запрацювали дитячі літні табори - нардеп
Діти (Фото: pexels)
10 Червня 2022, 13:36
читать на русском

Станом на четвер, 9 червня, в Україні не запрацював жоден дитячий літній табір.

Про це повідомила народний депутат з групи "Партія "За майбутнє" Ірина Констанкевич під час телемарафону.

Станом на 9 червня за інформацією, яка є в нашому комітеті, та якою володіє наша депутатська група жоден із дитячих літніх таборів не запрацював. Ми свідомі того, що війна унеможливила відкриття таборів на півдні України. Небезпечно це і під мінометним обстрілом на Сумщині, до прикладу. Проте є відносно безпечні території, - сказала Ірина Констанкевич.

Вона зазначила, що регіони, де колись відпочивали діти, в зоні бойових дій: Херсонщина, Запорізька область, Одеський регіон. Проте нині дітей можна відправити на оздоровлення в Карпати, Івано-Франківську, Чернівецьку та Закарпатську області.

 Тому ми пропонуємо розглянути можливості, щоб оздоровлювати дітей там з дотриманням безпекових норм. Другий варіант, який необхідно розглянути, - це оздоровлення дітей за кордоном за кошти донорських організацій, партнерів, благодійних фондів, - пояснила вона.

За її словами, потрібно спростити вимоги до приватних дитячих таборів, аби діти могли там відпочити.

Якщо будуть жорсткі вимоги, то цього року жоден дитячий табір не відкриється. Тому наша депутатська група "Партія "За майбутнє" пропонує спростити ці механізми. Треба негайно переглянути вимоги до приватних таборів на час війни як альтернативи державним, щоб діти мали змогу оздоровитися. І це має бути не 200 тисяч дітей, як заявила нещодавно міністерка з соціальної політики, а значно більше, у нас тільки дітей шкільного віку близько 4 млн, - сказала Констанкевич.

Нагадаємо, дитячі табори цьогоріч запрацюють у тих регіонах України, де немає загрози безпосередніх бойових дій та вторгнення ворога. Після важкої весни діти повинні мати змогу відпочити та оздоровитися.