В Україні нові будинки планують зводити із сучасними бомбосховищами

Вимоги часу потребують укриттів в наших домівках
Головне
В Україні нові будинки планують зводити із сучасними бомбосховищами
Підземний паркінг / Фото: Pexels
11 Квітня 2022, 08:16
читать на русском

В Україні нові будинки планують зводити із сучасними бомбосховищами. Тому парламент ініціює розробку нових будівельних норм.

Про це розповіла лідер партії "Слуга народу" Олена Шуляк, пише РБК-Україна.

За її словами, вимоги часу потребують укриттів в наших домівках. Це болісне розуміння прийшло з війною Росії проти нашого народу. Але й з такими сусідами-нелюдами доводиться остерігатись, а після перемоги нам будуть потрібні бомбосховища, бронежилети у шафах та зброя у сейфах.

Потрібно більше приділяти увагу саме тому, щоб будинки були забезпечені сучасними бомбосховищами. Там було комфортно перебувати, - сказала Шуляк.

Вона навела як приклад досвід Ізраїлю, де однією з вимог до новобудов є наявність бомбосховищ. Вони є у всіх будинках, збудованих після 2004 року, це спеціально обладнані кімнати безпеки. У старих будинках влада Ізраїлю встановлює спеціальні бетонні бункери у дворах. Також є цивільні бомбосховища, які у мирний час використовуються як ігрові кімнати для дітей або за іншим призначенням.

Це питання плануємо врегулювати на законодавчому рівні, з прописаними нормами та правилами. Впевнена, це має стати однією з вимог користувачів такого житла та приміщень. Тобто, покупці житла звертатимуть увагу на те, чи є в будинку сучасні безпечні та комфортні бомбосховища та паркінги. Тому як варіант розглядаємо проєктування нових будинків з укріпленими підземними паркінгами, які можна використовувати як надійне бомбосховище, - резюмувала Шуляк.

Нагадаємо, що бомбосховища у великих містах України оператори та провайдери підключать до мережі Інтернет.

Читайте також