В Україні піднімуть ставку ПДВ для деяких видів сільгосппродукції

Це має допомогти зменшити ризики від підвищення цін на харчові продукти
В Україні піднімуть ставку ПДВ для деяких видів сільгосппродукції
Овочі (фото: Pexels)
29 Липня 2021, 21:09
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав закон про відновлення ставки ПДВ y 20% для деяких видів сільськогосподарської продукції.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість при оподаткуванні операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції" № 1600-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 1 липня.

Документ покликаний зменшити ризики від підвищення цін на харчові продукти, а також створити рівні умови оподаткування ПДВ для сільськогосподарських виробників і підприємств переробної галузі.

Закон відновлює 20-відсоткову ставку податку на додану вартість при ввезенні на територію України та постачанні великої рогатої худоби, свиней та овець, молока, жита, вівса, насіння льону, олійних культур, цукрових буряків, - йдеться у повідомленні.

Проте, 14%-ва ставка ПДВ залишається при операціях з постачання пшениці та маслин, ячменю, кукурудзи, соєвих бобів, насіння ріпаку і соняшнику, які є найбільш експортно орієнтованими та найчастіше фігурують в податкових "скрутках".

Документ набирає чинності з наступного дня після опублікування та застосовується до податкових періодів, починаючи з першого числа місяця, наступного за місяцем опублікування цього закону.

Нагадаємо, що 1 липня Верховна Рада повернула 20%-ву ставку податку на додану вартість (ПДВ) на операції з постачання сільськогосподарської продукції.

Читайте також

1