В Україні почали оприлюднювати ціни на харчі для військових: ГУР закуповує продукти удвічі дешевше за Міноборони

На Prozorro військові частини почали публікувати результати тендерів на закупівлю продуктів, автозапчастин та спорядження
В Україні почали оприлюднювати ціни на харчі для військових: ГУР закуповує продукти удвічі дешевше за Міноборони
Продукти Фото: Парламент.UA
26 Квітня 2023, 18:52
читать на русском

З понеділка, 24 квітня, на Prozorro військові частини почали публікувати дані про закупівельні ціни на продукти, спорядження та автозапчастини. Зокрема інформацію оприлюднила і військова частина А1225, що є частиною забезпечення Головного управління розвідки Міноборони України.

Як зазначають "Наші гроші", ГУР купує продукти подекуди вдвоє дешевше, аніж Міноборони.

Так, в ГУР рибу минтай купують по 69 гривень за кілограм, тоді як  Міноборони закуповує по  120 гривень. При чому це найменша ціна по всіх контрактах, у тому числі і на постачання харчів військовим, що дислоковані у Києві.

Деякі ціни у закупках ГУР навіть дешевші, ніж в магазинах. Так рис купують по 26 грн за кілограм, тоді як міноборони по 59, моркву 12 грн (МО по 28 грн).

Як підрахували журналісти, за два з половиною дні в системі Prozorro оприлюднено уже понад 700 тендерів, водночас серед них немає жодного від Міністерства оборони.

Нагадаємо, раніше ЗМІ з посиланням на угоду Міноборони повідомило, що міністерство закуповує ходові харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж вони коштують в магазині. Йдеться про харчування у військових частинах, які знаходяться далеко від лінії зіткнення. Особливо в угоді виділялися яйця за ціною 17 грн за штуку. Це стало причиною низки гучних корупційних скандалів у Міноборони та відставки заступників міністра Резнікова.

1