В Україні розширять мережу центрів з надання адмінпослуг

У Кабміні хочуть, аби доїхати до ЦНАПу можна було за 30 хвилин
Важливо
В Україні розширять мережу центрів з надання адмінпослуг
ЦНАП у Києві (Фото: КМДА)
2 Червня 2021, 17:14
читать на русском

Відстань до ЦНАПів у громадах має становити не більш ніж 14 кілометрів, а дорога транспортом — не більш як 30 хвилин, тому мережу ЦНАПів в Україні розширять.

Про це йшлося на засіданні уряду України 2 червня.

Уряд на своєму засіданні підтримав встановлення методичних рекомендацій для органів місцевого самоврядування щодо критеріїв територіальної доступності ЦНАПів та їх територіальних підрозділів.

Ми запроваджуємо критерії щодо розміщення центрів надання адмінпослуг, щоб вони могли приносити максимальну користь для жителів громад. Кількість нових ЦНАПів продовжує зростати, аби люди в кожній громаді мали доступ до якісних та зручних державних послуг, - наголосив прем`єр-міністр Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля).

Глава уряду також поінформував, що на цей рік передбачена субвенція на розширення мережі ЦНАПів у розмірі 231 млн грн.

Нагадаємо, у лютому Кабінет міністрів України розширив сферу діяльності Центрів надання адміністративних послуг. У Центри можна буде звертатися задля призначення пільг на оплату комунальних послуг, щодо перерахунку пенсій, призначення соціальної допомоги непрацездатній особі, надання адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам тощо.

Читайте також

1