В Україні щоденно фіксуватимуть 9 тисяч випадків коронавірусу - вчені

Результати обчислені статистичною моделлю Facebook Prophet
В Україні щоденно фіксуватимуть 9 тисяч випадків коронавірусу - вчені
Вакцина проти коронавірусу (фото: pexels)
22 Грудня 2020, 21:26
читать на русском

Національна академія наук України прогнозує, що в Україні щоденно фіксуватимуть близько 9 тисяч нових випадків коронавірусу.

Про це повідомляється на сайті НАН України.

Результати обчислень статистичною моделлю Facebook Prophet, яка враховує "аномальні дати" та сезонність, показують, що в Україні до 3 січня щоденно фіксуватимуть близько 8-9 тисяч нових випадків коронавірусу. У певні дні, добова кількість хворих опускатиметься до 4-5 тисяч.

Модель Facebook Prophet передбачає дещо стрімкіше згасання захворюваності і більші амплітуди коливань кількості випадків коронавірусу, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Ще один прогноз НАН базується на компартментній моделі SEIR-U. Ця модель показує менші коливання щоденної кількості нових випадків COVID-19. Згідно з цим прогнозом, у наступні два тижні в країні щоденно фіксуватимуть від 7 до 11 тисяч нових випадків коронавірусу.

Нагадаємо, що 8513 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 22 грудня 2020 року. Зокрема, захворіли 415 дітей та 368 медпрацівників.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Києві (1 159), Дніпропетровській (992), Одеській (914), Запорізькій (665) та Київській (559) областях.

1