Вчені довели, що імунітет від коронавірусу зберігається до 8 місяців

Це означає, що вакцина від COVID-19 буде ефективною
Вчені довели, що імунітет від коронавірусу зберігається до 8 місяців
Вакцина від коронавірусу (фото: Pexels)
24 Листопада 2020, 08:02
читать на русском

Австралійські дослідники з Університету Монаша дійшли висновку, що імунітет від коронавіруса може зберігатися до восьми місяців після зараження. Це дає надію на довгостроковий захист за допомогою вакцин.

Про це повідомляє видання Nine News.

Під час дослідження, яке провів відділ імунології і патології Університету Монаша і Альянсом досліджень Альфреда, знайшли В-клітину пам'яті, яка "запам'ятовує" вірус і запускає вироблення захисних антитіл під час повторного впливу.

Читайте також

Як виявилося, кількість антитіл почали знижуватися через 20 днів після зараження, проте вірус-специфічні В-клітини пам'яті були присутні протягом восьми місяців після зараження.

Ці результати важливі, тому що вони однозначно показують, що пацієнти, інфіковані вірусом COVID-19, дійсно зберігають імунітет проти вірусу і хвороби, - заявив доцент Університету Монаша Менно ван Зельм, який керував дослідженням.

За словами вчених, це дослідження є найпереконливішим доказом того, що вакцина COVID-19 буде працювати протягом тривалого часу, оскільки попередні дослідження показали, що антитіла зменшуються в перші кілька місяців, а це означає, що люди можуть швидко втратити імунітет до вірусу.

Це була чорна хмара, що нависла над потенційною захистом, яку може забезпечити будь-яка вакцина проти COVID-19, - зазначив ван Зельм.

Читайте також

На його думку, це дає реальну надію на те, що після розробки вакцини або вакцин вони забезпечать довгостроковий захист.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні циркулюють кілька штамів коронавірусу. Перебіг COVID-19 при повторному інфікуванні може бути і у важкій, і у легкій формі.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Топ-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться