В Україні триватиме спека, подекуди з грозами

Послаблення спеки разом із літніми дощами прийде орієнтовно 7-8 липня
В Україні триватиме спека, подекуди з грозами
Літо, погода, море (Фото: Парламент.UA)
5 Липня 2023, 08:37
читать на русском

Погода в Україні сьогодні ознаменується дощами, місцями з грозами на заході, в Київській, Черкаській, Кіровоградській, Чернігівській та Сумській областях. На решті території - без опадів.

Про це повідомляє  Укргідрометцентр.

В Сумській та Чернігівській областях очікуються дощі. При чому температура повітря буде триматись вдень на рівні +27..+30 градусів. Також дощі очікуються і в Київській області.

На півдні опадів очікувати не варто. Тут цілий день буде триматись стійка спека. Днем температура підніметься максимально до +35 градусів.

На сході також не варто чекати дощів. Правда, тут буде трішки холодніше, ніж на півдні. Вдень температура повітря підніметься максимально до +32 градусів.

А ось на заході задощить і сильно. Опади з грозами будуть у Львівській, Закарпатській, Чернівецькій областях. Середня температура вдень тут буде триматись +27 градусів. В деяких областях - до +29.

За даними синоптика Наталки Діденко, у Києві сьогодні передбачається дощ з грозою.

"Вдень буде спекотно, близько +30 градусів", - зазначила вона.

Як зазначила синоптик, послаблення спеки разом із літніми дощами прийде орієнтовно 7-8 липня.

Нагадаємо, в Україні найближчими днями очікується стабільне підвищення температури практично по всій території. Ніяких різких коливань температури не передбачається. Подекуди спека досягатиме +35°. Допомагатимуть її здолати локальні короткочасні дощі.

1