В Україні у 2024 році може запрацювати аеропорт "Бориспіль" - Данілов

Розмови про відновлення роботи "Борисполя" точаться уже майже рік
Головне
В Україні у 2024 році може запрацювати аеропорт "Бориспіль" - Данілов
аеропорт
21 Грудня 2023, 17:45
читать на русском

Відновлення авіасполучення в Україні є важливим питанням. Для цього необхідно виконати низку умов.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що зараз у питанні відновлення авіасполучення розглядається кілька пропозицій. Але "є чотири ключові компоненти, які потрібно вирішити".

"По-перше, це захист тих летовищ, де буде вирішено розпочати користування літаками. По-друге, має бути готова інфраструктура. Має бути обов'язково задіяний механізм страхування, бо без страховок ніхто цього робити не буде. Ну і компанія, яка візьметься робити перельоти, це теж питання", - пояснив Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що спільними зусиллями ці питання вдасться закрити і Україна рано чи пізно зможе скористатися своїм небом.

"Я думаю, що наступного року ми це питання точно зрушимо з мертвої точки", - додав він.

Нагадаємо, раніше глава ОП Єрмак заявив, що в Україні ще до завершення війни, ймовірно, відкриють один з цивільних аеропортів.

Також у Львівській ОВА заявили, що Львівський аеропорт можуть частково відкрити як гуманітарний коридор, який забезпечуватиметься Європейським союзом.

Водночас у Повітряних силах влітку скептично ставилися до заяв про можливість відновлення польотів цивільної авіації в Україні до припинення війни.

Читайте також

1