Аеропорт "Львів" зможе запрацювати у 2024 році - Садовий

Садовий запевнив, що зараз цілком реально й можливо забезпечити максимальну безпеку польотів
Важливо
Аеропорт "Львів" зможе запрацювати у 2024 році - Садовий
Літак, аеропорт Львів (Фото: Фейсбук)
25 Листопада 2023, 10:42
читать на русском

Мер Львова Андрій Садовий висловив сподівання, що у 2024 році місто матиме авіасполучення зі світом.

Про це, посилаючись на його коментар, повідомило видання LB.ua.

Мер Львова розповів, що кілька місяців тому були зустрічі з колегами, які відповідають за безпеку в Ізраїлі. За словами Садового, вони спеціально приїжджали, щоб промоніторити ситуацію з огляду на можливість відкрити аеропорти "Львів" і "Бориспіль".

"Проаналізувавши ситуацію, вони однозначно сказали, що авіасполучення треба відкривати негайно. Бо ми втрачаємо дуже багато можливостей. І якщо ми не відновимо авіасполучення у 2024 році, узагалі втратимо його. Вони наводили приклад Ізраїлю. Коли свого часу ухвалили політичне рішення про аеропорт "Бен Гуріон" і військові виконали його. До речі, в Ізраїлі подібна ситуація до Львова. Позаяк Тель-Авів має 30 кілометрів до безпечної зони – до моря. Так само Львів має 30 кілометрів до безпечної зони – кордону з ЄС. Час підльоту складає лише три-чотири хвилини", – зазначив мер міста.

Садовий запевнив, що зараз цілком реально й можливо забезпечити максимальну безпеку польотів.

"Як? Військові знають, що треба робити. До прикладу, Ізраїль мав подібну практику. Вони готові поділитися досвідом", – доповнив Садовий.

Нагадаємо, раніше глава ОП Єрмак заявив, що в Україні ще до завершення війни, ймовірно, відкриють один з цивільних аеропортів.

Також у Львівській ОВА заявили, що Львівський аеропорт можуть частково відкрити як гуманітарний коридор, який забезпечуватиметься Європейським союзом.

Водночас у Повітряних силах влітку скептично ставилися до заяв про можливість відновлення польотів цивільної авіації в Україні до припинення війни.

Читайте також

1