В Україні відреагували на рішення Путіна про соцвиплати мешканцям ОРДЛО

У МЗС назвали дії російського президента "гібридними провокаціями"
Головне
В Україні відреагували на рішення Путіна про соцвиплати мешканцям ОРДЛО
Міністерство закордонних справ України, МЗС України (фото: УНІАН)
30 Січня 2022, 19:09
читать на русском

Міністерство закордонних справ України відреагувало на рішення президента Росії Володимира Путіна про надання мешканцям тимчасово окупованих територій соцвиплат.

В МЗС розцінюють це як чергове порушення суверенітету України.

Оприлюднення доручення президента РФ щодо надання мешканцям тимчасово окупованої частини Донецької і Луганської областей соцвиплат через російський портал "держпослуги" - чергове порушення суверенітету України, спрямоване на продовження примусової інтеграції населення тимчасово окупованих територій нашої держави у російський політичний, економічний і гуманітарний простір, - йдеться у повідомленні пресслужби відомства.

В МЗС зазначають, що ініціатива надійшла якраз під час ескалації безпекової ситуації навколо кордонів України.

У той час, коли наша держава та партнери докладають усіх зусиль задля деескалації ситуації, нове рішення російського керівництва не сприяє цим дипломатичним зусиллям, - кажуть у відомстві.

Україна вимагає від РФ скасувати ухвалене рішення, припинити подібні гібридні провокації та утримуватися від кроків, що ускладнюють дипломатичний процес, насамперед у роботі Нормандського формату та Тристоронньої контактної групи.

Нагадаємо, у Європейському Союзі заявили, що Росія фактично поглинає окуповані території Донбасу через організацію нелегітимних виборів та масову паспортизацію.

Читайте також