В Україні відремонтували й запустили в роботу дві газові свердловини

Було замінено старі зношені труби й виконано перфорацію
В Україні відремонтували й запустили в роботу дві газові свердловини
Газопровід (фото: Sergiy Makogon/Facebook)
12 Вересня 2022, 21:32
читать на русском

Фахівці АТ "Укргазвидобування" відновили життя двох свердловин, які раніше припинили давати газ через виснаження газоносних горизонтів. Тепер, після капітального ремонту, з них видобувають близько 250 тис. куб. м газу на добу.

Про це компанія повідомила на своїй сторінці у мережі Facebook.

Щоб свердловини знову запрацювали, наші фахівці вирішили задіяти в роботу інші перспективні горизонти. Для цього замінили старі зношені труби й виконали перфорацію, – пояснюють в УГВ. – Тепер, після капітального ремонту, ми видобуваємо з них близько 250 тис. куб. м газу на добу.

Обидві операції з капітального ремонту свердловин виконав внутрішній сервісний підрядник – УГВ-Сервіс. Попри небезпеку та складнощі із логістикою і забезпеченням необхідними матеріалами, працівники філії продовжують виконувати як базові ремонти, так і надскладні операції з вилучення аварійного обладнання, проводять підготовки до операцій з ГРП та випробування свердловин після експлуатаційного та пошукового буріння.

Від початку 2022 року ми виконали десятки операції з капітальних ремонтів свердловин. Через повномасштабну війну обсяг робіт довелося зменшити, та ми намагаємося надолужити втрати за рахунок підвищеної уваги до кожної операції, – зазначає начальниця департаменту моніторингу та планування геолого-технологічних заходів Укргазвидобування Ольга Остапенко.

Завдяки капітальному ремонту на одній зі згаданих свердловин також відкрилася змога наростити запаси газу, які раніше не обліковувалися.

Нагадаємо, що нова розвідувальна газова свердловина запрацювала на родовищі в Харківському регіоні.

Читайте також

1