В Україні вперше затримали підозрюваного у морському піратстві

Українця підозрюють у спробі захоплення судна в Індійському океані
В Україні вперше затримали підозрюваного у морському піратстві
Судно, яке намагався захопити українець (Фото: Офіс генпрокурора)
20 Липня 2021, 19:20
читать на русском

В Україні вперше затримали громадянина нашої держави, якого підозрюють в морському піратстві.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За інформацією слідства, громадянин України працював в іноземній компанії, що надавала послуги з охорони суден від піратів. У червні 2020 року він зі зброєю прибув на один з таких кораблів в західній частині Індійського океану.

Погрожуючи капітану зброєю він заявив, що захоплює судно і зажадав змінити курс в порт Фуджійєра, а також виплати викуп, - зазначили в прокуратурі.

Українець чинив психологічний тиск на членів екіпажу, демонструючи споряджений магазин до гвинтівки і навіть вистрілив в стелю капітанського містка.

Капітан судна, побоюючись за життя членів екіпажу, віддав наказ змінити перевести судно в режим маневрування, а вимоги українця передав менеджерам компанії судновласника.

Після чотириденних переговорів представники судновласника надали капітану розпорядження видати українцю шість тисяч доларів США в обмін на розблокування судна.

Правоохоронцями провели обшук за місцем проживання підозрюваного, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Такий злочин проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку в Україні розкрито вперше, - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, до Одеси повернувся капітан судна Avant Garde Геннадій Гаврилов, якого 5 років утримували на Шрі-Ланці через обвинувачення у незаконному ввезені зброї.

Читайте також

1